Privacy policy

Waarborgen Privacy

Het waarborgen van de privacy van bezoekers van hondenbelang.be is een belangrijke taak voor ons. Daarom beschrijven we in onze privacy policy welke informatie we verzamelen en hoe we deze informatie gebruiken.

Toestemming

Door de informatie en de diensten op hondenbelang.be te gebruiken, gaat u akkoord met onze privacy policy en de voorwaarden die wij hierin hebben opgenomen.

Vragen

Als u meer informatie wilt ontvangen, of vragen hebt over de privacy policy van Hondenbelang en specifiek hondenbelang.be, kun u ons benaderen via e-mail. Ons e-mailadres is info@hondenbelang.be.

Lid worden van het hondenbelang

Door het formulier op de website in te vullen gaat u er mee akkoord dat uw gegevens worden gebruikt door het hondenbelang om zijn functies te vervullen.

  1. Welke gegevens worden verzameld.
    De naam en het e-mailadres van elke inschrijving wordt bijgehouden. Optioneel worden ook het adres, telefoon nr, en beroep bijgehouden. In geval van petities wordt ook mogelijk het IP adres bijgehouden om duplicate stemmen te vermijden.

  2. Wat is het doel van deze gegevens verzameling.
    Het doel is elk lid individueel te kunnen identificeren en aanspreken via e-mail indien nodig.

  3. Met wie worden de persoonsgegevens allemaal gedeeld?
    Persoonsgegevens van onze leden zullen tot nader order niet met derden worden gedeeld. 

  4. Hoe worden de gegevens beschermd?
    Het hondenbelang gebruikt de meest up-to-date technologieën voor het bijhouden van de gegevens van zijn leden.  Ook worden er regelmatig backups genomen zodat deze gegevens niet verloren gaan.

  5. Hoe lang worden de gegevens bewaard?
    Het lidmaatschap bij Hondenbelang is van onbepaalde duur. De persoonsgegevens van elk lid worden daarom bijgehouden tot het einde van de looptijd van het Hondenbelang, of tot het lidmaatschap wordt opgezegd. 

  6. Wat zijn de rechten van elk lid?

    1. Recht op inzage/toegang

      Iedere gebruiker en bezoeker waarvan je gegevens verzamelt, heeft het recht om toegang te vragen tot zijn informatie en deze in te kijken. Ook mag hij bekijken hoe zijn gegevens verwerkt worden.

    2. Recht op rechtzetting
      De gebruiker heeft steeds het recht om na inzage bepaalde persoonsgegevens te laten verbeteren, aanvullen of wissen.

    3. Recht om te worden vergeten
      De gebruiker heeft het recht om volledig uit alle systemen en databases gewist te worden.

    4. Recht om klacht in te dienen
      De gebruiker heeft steeds het recht om een klacht in te dienen bij de Privacycommissie wanneer hij of zij vindt dat de persoonsgegevens op een onrechtmatige manier verzameld en verwerkt worden.

    5. Recht om toestemming in te trekken
      Elke gebruiker of bezoeker waarvan er persoonsgegevens verzameld worden, heeft het recht om zich te verzetten tegen de verwerking van die gegevens.

    6. Recht op beperking van de verwerking
      De betrokkene heeft het recht om de verwerking van zijn persoonsgegevens (tijdelijk) te beperken.

    7. Recht op overdraagbaarheid
      De betrokkene heeft recht om zijn persoonsgegevens aan een andere verantwoordelijke over te dragen.

Monitoren gedrag bezoeker

hondenbelang.be maakt gebruik van verschillende technieken om bij te houden wie de website bezoekt, hoe deze bezoeker zich op de website gedraagt en welke pagina’s worden bezocht. Dat is een gebruikelijke manier van werken voor websites omdat het informatie oplevert op die bijdraagt aan de kwaliteit van de gebruikerservaring. De informatie die we, via cookies, registreren, bestaat uit onder meer IP-adressen, het type browser en de bezochte pagina’s.

Tevens monitoren we waar bezoekers de website voor het eerst bezoeken en vanaf welke pagina ze vertrekken. Deze informatie houden we anoniem bij en is niet gekoppeld aan andere persoonlijke informatie.

Gebruik van cookies

hondenbelang.be plaatst cookies bij bezoekers. Dat doen we om informatie te verzamelen over de pagina’s die gebruikers op onze website bezoeken, om bij te houden hoe vaak bezoekers terug komen en om te zien welke pagina’s het goed doen op de website. Ook houden we bij welke informatie de browser deelt.

Cookies uitschakelen

U kunt er voor kiezen om cookies uit te schakelen. Dat doet u door gebruik te maken de mogelijkheden van uw browser. U vindt meer informatie over deze mogelijkheden op de website van de aanbieder van uw browser.

Cookies van derde partijen

Het is mogelijk dat derde partijen, zoals Google, op onze website adverteren of dat wij gebruik maken van een andere dienst. Daarvoor plaatsen deze derde partijen in sommige gevallen cookies. Deze cookies zijn niet door hondenbelang.be te beïnvloeden.